söndag 29 april 2012

Morgonpromenad

Tog ju en morgonpromenad igår morse med, då Sidsjön/södra runt sedan tillbaka till Sidsjön. Blev då 14 km´s promenerande med Friday. Idag blev det inte lika långt, blev bara 9 km men e nöjd med det iaf. Tog vägen förbi marco polo ner mot stan sedan förbi IP och uppför trapporna på Norra berget (där såg jag en ödla, hann dock inte knäppa kort på den), sedan nerför berget igen och förbi parkeringshuset i stan och sedan strandvägen hemåt igen. Där såg jag två svanar, riktigt fina var dom, se själva:

Dom höll på och stoppade ner näbbarna och letade mat, men dom gjorde det en i taget medan den andre höll utkik för faror. Såg så gulligt ut.

Tog vägen förbi vattnet dels för att det är så lugnt samt att det är intressant att se hur det går med brobygget som ska göras över fjärden. Har ju tidigare visat bilder från promenader vid nya E4:an, och då den temporära träbron i Njurunda vid Ljungan som arbetsmaskinerna åker på. En liknande håller på att byggas nu över fjärden från Skönsbergssidan iaf. Har inte kollar hur det ser ut på den andra sidan men måste väl göra det nån helg med. Så här såg det ut från Skönsbergssidan idag iaf:

Här är sett från stan. De har ju inte kommit så långt men en liten bit ut sticker den iaf..

Detta är taget mot stan (man ser ju bajshusen i bakgrunden).

Är intressant tycker jag att se hur de jobbar och hur långt de kommit med jämna mellanrum. Ska bli kul att se hur allt blir när det blir klart: Men det e ju ett tag kvar tills dess.
Nu ska jag ta och gå och duscha samt fixa mig iordning för någon form av aktivitet. Var sugen på Birsta men får se vad jag känner för. Ska ev umgås med krullet idag men får se hur det blir med den saken.

1 kommentar:

  1. Kul att du är så duktig att dokumentera brobygget. Roligt sen att jämföra o se skillnaden :)

    SvaraRadera